2006-10-31

Årstiderna

Se det snöar, se det snöar...

Årstiderna borde växla så här, ungefär:

10 dec - 5 jan Vackert vinterväder. Snö som faller lugnt och stilla och på morgonen glittrar den sådär vackert i solljuset. Och när det är kväll så ska det vara sådär mörkt och vintermysigt, så man kan svepa in sig i ett täcke och se på någon bra film. Snön ska inte vara blöt, utan i perfekt form för slalomåkning. Men samtidigt är det tillräckligt varmt för att man inte ska frysa ihjäl i backen när man väl tvingat upp sig där.

6 jan - 6 feb Våren kommer, över dagen bara. Snön smälter lugnt och stilla utan att det blir särskilt slaskigt. Kanske någon vattenpöl här och där, men bara så det ser lite vårmysigt ut. Träden ska börja få knoppar över några dagar bara och man ska märka hur det plötsligt blir varmare så man kan ta fram vårjackan och kan använda kjolar igen. Det ska rätt snabbt bli ljusare så man känner hur man blir piggare och gladare, även om alla såklart var glada under den mysiga vintern också. Sverige har också på något märkligt sätt blivit fyllt av japanska körsbärsträd som blommar och sprider vackert rosa blad runtom sig.

7 feb - 31 okt Sommaren är här! På bara någon dag har allt vatten blivit varmt, till och med det i havet. Så det går faktiskt att bada i Vårvik utan att frysa fötterna av sig. Solen är uppe länge, så det är tillräckligt ljus att man när man tar långa nattliga promenader inte behöver välja bort vägar för att de är helt kolsvarta. Solnedgångarna är alltid sådär perfekta, och man äter faktiskt utomhus varje dag bara för att vädret är så bra. Ibland regnar det förstås, men då är det sånna där fina sommarregn som får det att lukta så där somrigt. Alla älskar såklart sommaren.

1 nov - 9 dec Höstväder, och vackert sådant. Det är behagligt svalt ute och alla löv är underbart fina i orange, gula och röda färger. Alla tar ut sina grillar för sista gången innan vintern kommer. Det regnar inte så mycket, så det är ingen risk att halka på hala löv. Istället kan man hoppa i torra lövhögar, om man nu känner för det. Alla tar fram mysiga höstjackor och njuter av att hur vackert allt är.

Ja, där har ni min perfekta värld. Nu är ju verkligheten en annan. Det regnar snöslask och det var lite läskigt att köra vägen ut mot furuvik idag. Bilen slirade en del när man var tvungen att ta sig ut på väggrenen för att svänga, men jag klarade det nog rätt bra. Hoppas i alla fall att det blir riktig vinter snart, hellre det än den här halvdana varianten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

*peka på listan* Det ska vara höstväder nu, inte snöstorm >_< Vem stämmer man?

Alexandra sa...

Bra fråga! Vi kanske inte varit snälla nog för att få önskan uppfylld :/

Anonym sa...

Det är lungt, om vi bara bränner lite mer olja så har vi snart sommar året om.