2006-10-05

Den stora guiden till lämpliga sovplatser

Plätt med gräs utanför Borlänge stn, en av många potentiella sovplatser


Alex och Linnea har i sommar sovit på följande ställen utan att ta större skada:
  • Gräsplätten utanför Borlänge station
    Lite kallt, men förutom det helt okej. Intressant känsla att sova under en gigantisk klocka. Också intressant när folk helt plötsligt kommer fram och säger "Jahaa, det var en tjej! Jamen god natt då!"
  • På bänkar inne på Borlänge station
    Lite stelt. Och en av bänkarna knakade otroligt högt när man rörde på sig. Vakter som springer omkring då och då, men de bryr sig inte nämnvärt. Varning för att okända killar kan stå och stirra på dig när du vaknar och fråga varför du sover där, och även om du har en tändare. Extra varning utfärdas för ett larm som kan gå igång, eller i alla fall gjorde det när vi var där. Minus för att stationen inte öppnade förän runt sex-snåret på morgonen.
  • På gräset utanför Max på söder
    Bra sovplats! Det finns både stenar och träd att ta skydd bakom, och är det på dagen ligger solen på sådär lagom. Lite minus för den närliggande trafiken och för att musiken som spelas från hamburgerstället i fråga ibland inte är den bästa.
  • I Boulognern, gräsplanen nedanför minigolfen
    Trevligaste sovplatsen! Dock var vi väl förberedda med filt och proviant, vilket gjorde det hela mer trivsamt. Kan vara mycket folk runtom en dock, så räkna inte med lugn och ro. Varning utfärdas för flirtande italienare som knappt kan engelska och som ger dig maskrosor.
  • Toaletten inne på Centrumgrillen, Borlänge
    Rekomenderas helt enkelt inte.
  • Div. lektionssalar på Vasaskolan (bl a 212 och 408... tror jag)
    Att sova sittandes är inte alltid lätt, men med lite träning så går det. Bekvämast är att bara sova sittandes, med huvudet lutandes lätt framåt (lutar du det bakåt ser du fånig ut). En fönsterbräda fungerar också, men kan bli lite hård i längden.

0 kommentarer: