2006-10-12

Lektionerna som inte fanns

En helt vanlig lektion i Sh A för Es3a:
  1. Läraren R kommer in och pratar något som inte har med lektionen att göra med någon elev, klassen tjattrar på som vanligt.
  2. Efter tio minuter börjar några stycken inse att lektionen faktiskt börjat! R har utan att någon märkt av det gått över från det privata samtalet till att inleda vad vi ska göra för dagen. Volymen och det oförändriga och enformiga tonläget har dock gjort att ingen direkt märkt det.
  3. En kort genomgång hålls om klassen har lite tur. Ingen kan dock lyssna eftersom R's stämma är så sövande.
  4. R säger åt klassen att göra uppgifter som finns på hans sida på internet.
  5. Klassen går till datorsalen. Uppgifterna lär en ingenting av värde. Någon har en fråga och går för att leta upp R. Han är dock inte kvar i lektionssalen, kafferast?
  6. Lektionen är slut och alla lämnar datorsalen. Ingen går tillbaka till klassrummet eftersom återsamling inte behövs. Fortfarande vet ingen var R håller hus.
  • Extrapunkt: Ibland efterlyser klassen diskussioner, annat än korta faktafrågor eller kanske en ordentlig genomgång. Klassen får inget ordentligt svar.

En helt vanlig lektion i Kulturhistoria för Es3a:

  1. R sätter på en film.
  2. Klassen tittar på/sover till filmen.
  3. Lektionen är slut.
  • Extrapunkt: Klassen förundras av hur lite de faktiskt få veta om Kultur, något som kursens namn andtyder att man ska få. Märkligt då att filmerna som visas delvis är samma filmer som sågs under Hi A-kursen.

1 kommentarer:

Unknown sa...

men omg, vilken lärare! klaga hos rektorn. Jag menar, era betyg kommer juh inte betyda ett skit om ni inte VET någonting. peff.