2009-11-11

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Sitter här och funderar över vad jag ska göra när visskolan är slut. Jag har ju under året tänkt att jag ska jobba över sommaren, sedan söka någon kortare utbildning i stil med KY eller YH på 1-2 år, för att sedan faktiskt kunna få ett fast jobb som inte innefattar snabbmat. Jag vill ju fortsätta med musiken och så, men jag har ändå fötterna tillräckligt nära jorden för att fatta att det är bra att ha en yrkesutbildning i ryggen.

Nu har jag kikat runt lite noggrannare på vilka utbildningar av det slaget som finns i Göteborg. En jag hade koll på sedan innan var en KY-utbildning till receptionist. Den kräver dock 2 års arbetserfarenhet i yrket, och jag har ju bara knappt ett. Dock verkade intervjun man får gå på vara det viktigaste, så det verkar som att det går att övertyga dem ändå.
Nu hittade jag också ytterligare ett yrke jag skulle kunna tänka mig. Det är till och med lite mer lockande än receptionist. Florist! Det finns en skola i Gbg som har en grundutbildning på en termin, samt en påbyggnadsutbildning på en termin, och det verkar väligt bra upplagt. Utöver själva blomsterarrangemangen och så så ingick kurser i kalligrafi (kan jag behöva med min handstil), entreprenörsskap, ekonomi och liknande. Yrken med kreativa element som man faktiskt kan få fast anställning inom är ju annars rätt få, så det här skulle ju passa mig perfekt.

Ska ta tag i jobbsökandet inför sommaren snart också. Puh.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar