2008-08-12

Engångsmobil?


Då var den här - världens sämsta idé! BIC har kommit fram till att engångsmobiler (nedre bilden) är något de kommer tjäna kosing på och således tagit fram en telefon som räcker till 60 minuters samtalstid, sen är kretskortet förbrukat. 

"En engångstelefon passar farmor som inte vill ha några extra finesser" säger Peter Pettersson som tydligen ska vara någon form av mobilexpert på Aftonbladet. Borde han då inte  veta att det redan finns jätteenkla mobiltelefoner för farmor som hon kan använda i mer än några dagar? T ex Doros HandleEasy 326 (översta bilden), enklare blir det inte? Den kostar dessutom strax över tusenlappen medans BIC's engångstjafs ska gå på "under 500 kronor". Hur mycket det är exakt vet jag ju inte, men 3-4 engångstelefoner och du är uppe i en enkel telefon som går att använda många ggr. Engångsmobilen ska räcka i ungefär en vecka, men jag tror en genomsnittlig farmor vill prata med barn, barnbarn och vänner mer än en vecka om året.

Jag hänger bara inte med på hur det ska gå framåt med miljön när vissa motverkar de som verkligen försöker göra något åt saken.

0 kommentarer: