2007-12-29

Skamlös Reklam

Min pjäs Kanske är det du som måste förändras finns nu att köpa på vulkan.se. Den perfekta nyårs/namnsdags/födelsedags/annan dagspresenten till alla ni känner! Billig är den också, ca 50 riksdaler!

10 kommentarer:

Marxama sa...

Lite ironiskt med särskrivningar i just det där blogginlägget, don'tcha think? Men, kul med publicering, lite synd att det inte var för ett riktigt förlag, bara :v

Alexandra sa...

Det är ingen särskrivning. Det är inte menat som annandagen efter jul afton, utan annan dag som vilken annan dag som helst.
Riktigt och riktigt, beror väl på hur man ser det. Jag tycker det är grymt bra att vem som helst kan lägga upp sina grejer utan att gå igenom ett vanligt förlag. Hur många nobbade inte Astrid Lindgren och Rowling, t ex?

Marxama sa...

Fast det var ju inte det jag syftade på, utan det faktum att du har skrivit "nyårs/namnsdags/födelsedags/annan dagspresenten" istället för "nyårs-/namnsdags-/födelsedags-/annan dagspresenten", som alltså vore det korrekta. Ett förkortat exempel som visar på varför det du skrev är fel: Jämför "nyårs eller födelsedagspresent" med "nyårs- eller födelsedagspresent".
(jag antar för övrigt att du särskrev "julafton" som ett skämt bara?)

Ptjovisst, men grejen är att ett förlags uppgift när dom läser ett manus är att avgöra hur lukrativt det är - och dom är bättre på att avgöra det än författaren själv. En text kan vara bra ändå, men har man som mål att bli läst och få ett namn om sig, vore det mycket smartare att lägga ut den så att folk fritt kan läsa den - för det är många som kommer låta bli nu när det kostar pengar. Att publicera ett manus i bokform bara för att, det handlar verkligen bara om stolthet.

Alexandra sa...

Seriöst ge dig nu, jag vet att du inte pikar mig pga inlägget utan bara för att du inte kan sluta vara grinig och bitter. Get over it.

Men ja, "jul afton" var rent slarv. Och du behöver inte förklara användningen av "-", det berodde bara på ren lathet och det faktum att jag skrev inlägget på en halv minut innan jag gick ifrån datorn. Herregud, det är ju bara en blogg. Jag eftersträvar inte grammatisk perfektion där.

Och jag la upp den där mest för att jag vet att t ex min syster läser den jämt och ständigt och skulle vilja ha den på papper. Och jag satte priset så lågt som det var möjligt. Och jag har inte tänkt mig att göra mig ett namn genom det där, som du vet planerar jag ju inte direkt att bli författare. Det var mest för skojs skull, eftersom jag hittade sidan en kväll. Och om någon skulle vara villig att betala för den så skulle det väl bara vara roligt. Och tänk, jag är så storsint att jag skickar den gratis till de som frågar!

Marxama sa...

:) Du är självutnämnd språkpolis, och det är bara så'na jag bryr mig om att rätta - var skulle allmänhetens språknivå ligga om så'na som du gick omkring och "rättade" alla? Eller, vänta, det gör ni ju, och uhm, den är rätt låg...

Att jag bryr mig är för att det finns personer i din släkt jag tycker är helt okej människor, och jag tycker det är taskigt att kräva (för det är i princip det du gör) att dom ska köpa en bok som inte har någon kvalitetsstämpel över sig.
Och om du nu är så storsint: Jag skulle hemskt gärna vilja ha boken :) Du har min email-adress, bara att skicka.

Alexandra sa...

Jag skulle inte kalla mig själv språkpolis, jag springer inte runt och rättar folks bloggar som du. Jag blir däremot irriterad om det är fel i ofentliga grejer som reklam eller skyltar. Men det är ju något helt annat.

Jag har aldrig krävt att de ska köpa den. Och jag betalar själv boken som min syster ville ha eftersom att jag har mer pengar än henne, så ge dig nu.

Nu börjar jag bli så irriterad på ditt gnällande att jag kanske borde ta och skicka in pjäsen till ATR och se om de är intresserad av den. Det trodde iallafall mina teater- och svenskalärare att de skulle vara. Och det kanske skulle få tyst på dig.

Du har redan läst pjäsen, så jag antar att du bara vill ha den för att hitta fler saker att gnälla på?

Marxama sa...

Jag rättar inte folks bloggar, jag rättar din blogg. Helt olika saker ;) (eller nä fan, det gör jag inte - hade jag verkligen gått in för att rätta din blogg hade jag inte haft tid med annat!)

Har du nämnt boken för dina föräldrar/whatever? För om du har publicerat en bok, och säger till din släkt att du har gjort det, så kräver du i princip att dom ska köpa den, såvida du inte köper ett ex till var och en av dom.

Go ahead, lycka till! Säg gärna till om det blir något, jag och några vänner drar gärna iväg för att se den :)

Alexandra sa...

Faktum är att pappa var den som såg en reklam för hemsidan och tyckte att jag skulle ladda upp något jag skrivit, så du kan ju bara lägga ner med det där om att jag tvingar dem till något.

Du är bara så patetiskt Marcus, och jag tror nog alla som läser det du skriver här håller med. Försök fan inte få det att verka som att du står på min släkts sida, för de står på något vis inte på din sida.

Fattar inte att jag stod ut med dig så länge.

Och visst, ni ska få biljetter så jag personligen kan se hur alla andra som är där blir förbannade över att ni beter sig som idioter. För det var väl skratta ni ville göra.

Marxama sa...

Du kan skriva att jag är patetisk, jag kan skriva att du är patetisk, det väger ingenting om man inte kan backa upp det :) Jag bryr mig väl inte om vad din släkt tycker om mig, varför skulle jag det - och på vilket sätt skulle det höra hit? Och varför skulle jag bry mig om vad DU av alla människor tycker om mig? :) Trust me - skulle jag kunna ändra något hade jag aldrig överhuvudtaget rört dig.

Och nej, jag och mina kompisar hade inte suttit och skrattat (det hade vi sparat till efter föreställningen), det hade varit otrevligt mot både publiken och de andra skådespelarna. Vet inte riktigt hur du fungerar när du går på teater, men...

Alexandra sa...

Nej, du bryr dig säkert inte om vad de tycker om dig. Men jag bryr mig om att du försöker få det att verka som att du är på deras sida, det känns bara.. psykiskt äcklande.

Haha, det är sånt där som är patetiskt. Att du försöker få det att låta som att jag inte vet hur det fungerar på en teater. Det visar ju bara att du fått slut på något vettigt att säga.
Så du vill visa respekt för skådisarna som spelar min hemska pjäs? Respekt verkar ju inte riktigt vara din starka sida.