2010-08-02

Ny blogg

Gå hit istället:

Alexandra Dahlbergs blogg

Puss!
Alexandra

2010-05-14

Teaterhelg

Och så var det långhelg. Igår hände inget speciellt. Spelade datorspel med Per och Linus, var nere i Kungälv och åt pizza. Annars väldigt lugn dag. Idag ska jag till slut se en av teaterelevernas slutproduktioner - Den svagare av Mattias Andersson. Och på söndag ska jag kika på deras version av Hamlet som jag hört ska vara väldigt annorlunda. Ska bli roligt att se!

Ikväll så ska jag ta mig in till Göteborg och träffa Linnéa från klassen. Ingen aning om vad vi ska hitta på än, men det blir väl förmodligen andra långgatan eller något liknande.

Jag hade verkligen inte mycket att skriva idag. Men det var åtminstone en update för dem som är intresserade! Annars flyter allt på bra :)

Tjipp!

2010-05-09

Och så var det maj..

Nu var det längelängelängesedan jag skrev. Men det har verkligen varit full rulle hela tiden, och ena stunden har jag inte haft tid att skriva, andra har jag inte haft lust.


Men nu sitter jag på ett tåg från Gävle till Stockholm. Och är det något jag har så är det tid! Min rygg känns som att den ska gå av av detta konstanta sittandet, så jag behöver något annat att fokusera på.


Så vad har hänt sedan sist? Jo, turnén gick för det första bra! Kändes väldigt härligt att känna att vi faktiskt kunde ro ett sådant projekt iland, särskilt för mig och Linnéa som aldrig gjort något liknande förut. Jag är riktigt stolt över oss. Vi har även haft en spelning utan grabbarna nere i Kungälv, och det funkade också fint. Tänkt vad man har utvecklats det här året.


Efter turnén så har vi haft diverse gästlärare. Sture Ekholm kom till allas glädje tillbaka i två veckor, och sedan har vi bland annat haft lite historia om svenska ballader med Karin Strand från Svenskt Visarkiv. Vi har haft halvtimmeskonserter för varandra, och nu senast har vi varit i Stockholm på studieresa. Och nu när den är slut börjar det verkligen kännas att det är över. Och det gör lite ont. Så mycket som har hänt under det här året. När vi började bodde jag i Hammarkullen, var en av de med allra minst erfarenhet i klassen och var så nervös att jag inte ens kunde få min hand att sluta darra när jag skulle spela inför klassen. Sen dess har jag hunnit vända rätt uppochner på planerna för mitt liv, flyttat först en, och nu snart två gånger och utvecklats otroligt mycket både musikaliskt och i mig själv. Jag är så otroligt glad över att jag gick det här året. Jag är så otroligt glad över att ha fått träffa alla dessa fantastiska människor. Jag är glad över varenda liten spelning vi har gjort, alla dagar jag mått bra, alla tårar som fällts, alla jobbiga stunder, allt som jag varit livrädd för men på något vis tagit mig igenom, allt nytt jag provat, alla roliga fester, alla dagar jag känt mig så kär, alla dagar då jag känt mig helt förvirrad och borttappad, alla sånger jag sjungit, alla sånger de andra sjungit.... allt! Jag vill inte ändra på något från det här året, även om vissa delar har varit väldigt jobbiga. Men det har ändå lett till att jag har lärt mig en massa nya saker om mig själv och andra.


Fy, vad jag kommer att sakna alltihop.


Men jag hoppas att sommaren kommer bli toppen. Alla sticker som tur är inte från stan, utan några fina människor stannar i Göteborg. Och de vänner jag redan har i stan kommer jag hinna träffa oftare nu. Jag ska dessutom läsa två sommarkurser som jag tror kommer att vara riktigt intressanta. Låtskrivande samt Musikprodiktion blir det. Två distanskurser vid Skövde Högskola. Så det blir en musiksommar i år! Sen ska jag på kurs med Christina Kjellsson i Västervik veckan innan Visfestivalen. Sen ska jag såklart på själva festivalen, och förhoppningsvis ska LAJM ha en spelning under dagarna där. Vi ska försöka spela lite i Gävle någon gång under sommaren också. Som sagt - livet är inte slut!


Till hösten blir det knepigare. Jag vill verkligen ha ett jobb. Jag har ju inte jobbat annat än på somrarna tidigare, så nu får det vara dags. Jag hoppas kunna hitta något kul inom service eller så. Trivdes ju riktigt bra med jobbet på campingen, så något butiks- eller receptionsjobb vore ju riktigt bra! Men det är väl det som de flesta andra också vill ha, så vi får väl se hur det går. Så länge jag slipper sälja något över telefon eller stå i kassan på McD så ska det nog gå. Så om du känner någon som behöver personal i Göteborgstrakten mot hösten - hojta till!


Nu är det bara 20 minuter kvar på resan, puh! Så nu får det vara slutskrivet för den här gången. Ska försöka skriva lite mer frekvent från och med nu.


Ciao!

2010-02-28

LAJM i tidningen

En liten artikel om vår turnégrupp i Jnytt :) http://jnytt.se/nojesnyhet/30313/dragspel-fiol-och--lite-fika

Turnén har just börjat. Vi har haft problem med både tvättmaskiner, takboxar, startmotorer och mp3-spelare. Startmotorn är väl det största problemet just nu, men förhoppningsvis så löser det sig. 

2010-02-20

Snö? Snö!

Det snöar en del här. Minst sagt.

Jag kommer ihåg förra vintern i Kungälv. Det var slask slask slask från oktober till mars. Kanske en veckas snö. Högst. Men nu är det andra bullar som gäller! Det har snöat konstant sen i torsdags eller så. Igår började det bli lite knivigt att ta sig mellan husen, man fick strikt hålla sig til de vägar som var upplogade av vaktmästaren. På kvällen var de vägarna igensnöade, det var bara till att pulsa med snö upp till knäna.

Och idag? Jag har inte vågat ge mig ut än, men av vad jag ser genom fönstret så är det helt enkelt galet mycket snö! Det har blåsit upp enorma drivor utanför husen. Som tur är är det lite lä alldeles utanför dörren, så vi kommer iallafall ut om vi vill. Om vi sedan tar oss någonstans är ju en annan sak.

Det här påminner mig lite om snökaoset i Gävle -98! Det ligger väl inte riktigt på samma nivå än, men vi får väl se hur det ser ut imorgon.

2010-02-11

:)

Jag har varit rätt usel på att uppdatera här på sistone får jag erkänna! Internatlivet gör sånt med en. Det är full rulle hela tiden och det blir inte så mycket tid vid datorn då. 

Jag trivs i vilket fall otroligt bra här. Jag gillar inte riktigt tanken på att det bara är fyra månader kvar med världens underbaraste klass och på världens mysigaste internat. Jag vill verkligen inte att det ska ta slut! Jag lär mig så mycket nytt hela tiden. Det är verkligen fantastiskt att känna hur man utvecklas dag för dag! Okej, visst finns det vissa veckor då det känns skit och man känner att man aldrig mer ska ta en ton, men allt det bra väger upp de perioderna till fullo.

Nästa vecka är det lov! Då ska det repas inför turnéerna som vi snart åker ut på, samt lagas en massa god sushi och pizza. Det kommer bli toppen!

Det känns som att det blev många fantastiskt, underbart och otroligt i det här inlägget. Men så bra känns det faktiskt just nu! Allt är toppen :) Nu ska jag kila iväg och se på någon B-skräckis. Ciao!

2009-12-28

Inför nyår!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ställde mig inför människor med en gitarr. Och spelade på den också!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag vet faktiskt inte om jag hade några?

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Hur många som helst känns det som! Fast mest bekanta.

4. Dog någon som stod dig nära?
Min älskade morfar.

5. Vilka länder besökte du?
Norge... Och det var allt!

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Stabilitet.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Jag kan inte minnas några specifika datum just nu. Mitt minne är ju sådär.

8. Din största framgång 2009?
Hur jag utvecklats musikaliskt.

9. Största misstaget?
Att jag stressade ut mig själv helt och hållet mot slutet.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Haha, det känns som att ledåret för i år har varit "Akutmottagning".

11. Bästa köpet?
Mitt elpiano :)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Ja, det lär väl vara hyra det.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Visskolan <3

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2009?
Lars Winnerbäck - Sen du var här
Håkan Hellström - För sent för Edelweiss
Markus Krunegård - Jag är en vampyr

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare :)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Övat gitarr. 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig över vad folk tycker.

18. Hur tillbringar du julen?
Hemma hos farmor och farfar.

19. Var du kär i år?
Jaa.

20. Favoritprogram på TV?
Desperate Housewives och Friends, som vanligt :)

21. Bästa boken du läste i år?
Oj, jag minns knappt vad jag har läst. Eller jo - Låt den rätte komma in.

22. Största musikaliska upptäckten?
Maud Lindström kanske. Eller Christina Kjellsson. 

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Spikmatta och kamera!

25. Något du önskade dig men inte fick?
Inte vad jag kan minnas.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Hade en massa folk hemma och kalasade med dem kvällen innan. Och åt pizza med Torbjörn på själva dagen!

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns det väl alltid.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Hmmm... Mycket klänningar?

29. Vad fick dig att må bra?
Alla fina människor jag träffat.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Haha, jag tror inte jag har känt något särskilt sug efter någon kändis alls.

31. Vem saknade du?
Benny, Aurora, Minni och andra fina människor från förra skolåret!

32. Den bästa nya personen du träffade?
Jag kan absolut inte välja. Hela visklassen :)